Yuyuan Gardens. Shanghai

Se face că eram în data de 23 decembrie şi ajunsesem după ceva aventuri în cel mai populat oraş al Chinei,  Shanghai. După cercetări îndelungate şi trasări cu degetul pe hartă al potenţialelor obiective turistice, ne dăm seama că suntem foarte aproape de grădinile Yuyuan şi ne ducem spre această oază de linişte din mijlocul haosului din târgul din oraşul vechi.  În acest târg/ bazar/ bizar toată lumea vrea să îţi vândă ceva, şi dacă nu ar avea ce să îţi vândă, ar face pe loc ceva, ar împleti pe mijlocul străzii, din mers, un pulovăr două, ar desena cu palma cele mai frumoase peisaje chinezeşti.

Cotim la dreapta, ne lăsăm furate de priveliştea câtorva prăvălii, ne tocmim de zor şi apoi ne amintim că eram turişti şi că ne aşteaptă grădinile. După ce am urmărit o tură semnele pentru turişti, iată-ne înauntru.

Grădinile datează din 1559 şi au fost pregătite timp de 20 de ani de Pan Yuduan, pentru a-l încânta pe tatăl său Pan En, un ofiţer înalt al dinastiei Ming. Au avut parte de diverse reconstruiri şi au suferit unor atacuri japoneze, dar am să las partea de clarificări istorice şi am să vă las să priviţi cât de liniştitoare şi frumoase sunt, ce peşti uriaşi îşi fac veacul în iazurile grădinilor.

Peştii mari şi multicolori.

Treceri peste ape, cu soarele cald din Shanghai.

Şi iată şi o pisică autentică chinezească, adoptând o atitdunine zen, meditând şi găsindu-şi centrul spiritual. Atenţia nu cred că i-a displăcut, semn că nu a scăpat încă de orgoliul său tulburat.

Advertisements

About Mara Ambrosie

"I contain multitudes" W. Whitman. *poză de www.cataling.blogspot.com
This entry was posted in În dulcele grai, China, călătoare, Photos. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s