Cum să nu spargi un lacăt în China

 

E ora 6 dimineaţa. 21 decembrie. Am aterizat după 9 ore de zbor şi vreo 2 de dormit, păsim pe coridoarele luminoase şi elegante ale aeroportului din Beijing. Totul e scris şi în engleză, indicatoarele apar peste tot aşa că reuşim să ajungem la trenul care ne duce spre bagaje (e un pic mai mare decât Băneasa aeroportul ăsta, aşa că după doar 20 de minute ajungem şi la Terminalul 2. C unde au ajuns valizele noastre.

Pentru siguranţă sporită, mama le-a pus lacăte la amândouă. Eu nu obişnuiesc să fac asta fiindcă nu ştiu cine ar fi tentat de bagajele mele maltratate. Ne ia vreo câteva clipe de tras sufletul până când mama îşi dă seama că nu găseşte portfardul în care pusese cheile de la lacăte.

După câteva serii de săpături în toate ghiozdanele, buzunarele, ungherele de haine pe care le purtam cu noi…concluzia este cruntă: avem bagajele în cea mai mare siguranţă. Atât de sigure încât nici noi nu le putem deschide.

Am spart eu odată un lacăt la un beci (asta dorea şi proprietarul, vă asigur), dar atunci avusesem la îndemână un swiss army knife şi forţe proaspete. Acum sunt înarmată cu o agrafă de păr şi multă naivitate. De parcă chiar merge şmecheria în alte părţi decât în filme…că dacă ar fi aşa, în curând aş putea intra în camere cu ajutorul unei cărţi de credit.

O agrafă îndoită şi multe oftaturi mai târziu…bagajele rezistă. Ne bucurăm că sunt de cea mai bună calitate şi ele şi lacătele şi ne promitem să le deschidem cumva când ajungem la hotel.

Update: după încercări cu obiecte metalice precum capătul unui umeraş, o plăcuţă metalică de la suportul de hârtie igienică şi forţă pură, m-am ales cu un cot în ochi, mâinile zdrelite şi orgoliul meu de spărgător de lacăte rănit, reuşesc să deschid lacătul la valiza mică. (pentru întrebări despre tehnica folosită, vă rog completaţi un formular cu numele, gradul de urgenţă, tipul de valiză şi marca lacătului şi trei motive pentru care aveţi nevoie de conţinutul valizei. Îl primesc cu drag pe mail.)

Valiza mare a a vut însă de suferit, şi a fost spintecată printr-un buzunar exterior ca să ajungem înauntru unde era cea mai mare parte a hainelor noastre.

Uneori prea multă siguranţă se poate întoarce împotriva ta.

Advertisements

About Mara Ambrosie

"I contain multitudes" W. Whitman. *poză de www.cataling.blogspot.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s