Miracolul zilei de ieri

Ziua de ieri a început cu o alarmă pusă la ora 7 am. What an ungodly hour, ar spune englezii (ce ora nedumnezeiască…).

Deodată cu prima deschidere de ochi şi constatare seacă a întunericului de afară a venit şi cea mai năpraznică durere de cap din ultimele luni. Ştii şi tu de care… aia care porneşte de undeva de dedesubtul orbitelor ochilor şi se strecoară treptat prin fruntea ta. Cum e concentrezi mai tare… cum ţi se comasează iarăşi creierul ca-ntre două plăci metalice. (vezi fig.1).

Degeaba apeşi pe ochi, pe tâmple…tot acolo rămâne presiunea şi, fiindcă nu deţii seninătatea unui călugăr budist (fig. 2) care poate să evite acele zvâcniri de concentrare, fiecare gând contribuie cu maliţiozitate la starea generală de “de ce eu, de ce acum”.

Aşa că tot ce poţi face e să înfrunţi cu stoicism această soartă crudă, să dai jos, cu grijă (şi ceva grame de invidie) felina torcătoare care te încălzea şi să te pregăteşti pentru fuga spre metrou, în veşnicul maraton al întârzierii.

Mai întâi de toate, însă, fiindcă bubui de inteligenţă, te gândeşti să iei o pastilă pentru durerea de cap. Găseşti doar un nurofen pentru răceală şi gripă şi îţi zici că o fi bun şi ăsta (undeva, în zona de bun simţ a creierului tău, o vocişoară speriată şopteşte că parcă nu-i bine să iei din astea pe stomacul gol…dar nu ai timp de asemenea superstiţii şi fleacuri.)

Destinaţia zilei? Ambasada Chinei (detalii într-un articol viitor) unde misiunea ta ultrasecretă e să ridici un paşaport cu viză pentru Republica Populară Chineză.

În drum spre Aviatorilor realizezi că nu te mai doare capul. Ba…stai aşa. Te doare, chiar la fel, doar că…mai e ceva:  acum ai bonus şi o greaţă (existenţială) de zile mari. Şi culmea, oricâtă apă torni pe gâtlej, starea de leşin şi de somn şi de “unde sunt primele raţe că vreau să le dau ceva cadou” nu te părăseşte!

Bravo că n-ai timp de superstiţii, homo sapiens nurofen pe stomacul golus!

Ţi-e clar: ziua va fi groaznică. Nu are ce să repare aşa o stare de spirit şi de stomac…dar iată că după două ore, un paşaport vizat victorios în ghiozdan, o jumătate de felie de pizza în mână şi o jumătate în stomac şi un început de zâmbet apare pe faţa înainte atât de palidă.

E ora 9 am şi pentru prima oară în multe luni eşti deja activă de două ore şi ai ajuns în Piaţa Romană, în forfota de dimineaţă pe care o recunoşti atât de bine din zilele de studenţie (vai mie, de multă vreme apuse:P).

În drumul spre muncă observi că e şi cald afară şi miroase a răcoare, răcoarea curată de iarnă însorită.

Ajungi pe lângă Teatrul Odeon şi îi zâmbeşti lui nenea Mustafa Kemal Atatürk. Şi-apoi te opreşti şi te holbezi cu gura căscată timp de vreo 5 secunde intense la un copac cu flori.

În decembrie.

Îţi vine să-l strângi în braţe (o pornire uşor maitreyiască) şi să-i spui “Psst…nu acum, nu încă. Ia-le înapoi!”.

şi îţi continui drumul spre muncă.

Advertisements

About Mara Ambrosie

"I contain multitudes" W. Whitman. *poză de www.cataling.blogspot.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Miracolul zilei de ieri

 1. Andrei says:

  E clar, te-au reeducat aia la ambasada! 🙂

  • Mara Ambrosie says:

   Da, Andrei, mi-au aratat cum sa ma bucur de viata chiar daca traiesc cu inca mii de milioane de trilioane de semeni…intr-un spatiu mic mic si calduros:))

 2. Sabina Baciu says:

  uuuu ce faci in China???

  • Mara Ambrosie says:

   Hehehe…am sa dezvalui secretul calatoriei in curand. Give me a day and a half si voi scrie o poveste…asa, despre Craciun si dorinte de Craciun;) >:D<

 3. Michiyuki says:

  Vai, Mara, m-au amuzat peripeţiile tale dureroase. E rău? Dacă e răutăcios, fac apel la mila ta pentru iertare sau dacă nu promit să iau nurofen pe stomacul gol şi mă pedepsesc singură 🙂

  • Mara Ambrosie says:

   Nicio problema, si eu m-am amuzat mult, post-stomach-breakdown:P Momentele astea ma fac sa zic “awww” si sa-mi caut colturile capului meu patrat:))) e de bine ca te-ai amuzat;) Inseamna ca spovedania mea virtuala si-a indeplinit scopul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s